Matema Bible School


Vår första arbetsdag.
Vi går upp kl.06.00. Går och äter frukost på vårat stamställe. 2 stora brödbitar och ägg. Kl. 07.00 hämtar Filister rektorn oss. Hennes man Erich är med. Vi åker snabbt genom plantagen överallt är det skolklädda barn. Vi släpper av Erich han ska tillverka lersten till ett hus. När vi kommer till skolan är det dags för morgonandakt. Det är en av treorna som håller i den. Vi får vara med om en häftig upplevelse. Filister översätter så jag fattar en del. Mycket sång. Vi får presentera oss inför alla elever. Det hela avslutas med en psalm och uttåg.
Under sång ställer första sig utanför och nästa tar i hand sen tar alla varandra i hand till det blir en lång halvmåne o under sång.
Vi blir visade till lärarrummet och får var
sin plats som vi ska ha i tre månader. Vi får se schema och pratar om skolan med en lärare. Vi får varmt vatten i stället för kaffe. Kl. 10.40-11.00 är det fika. Vi får varm komjölk o ett stort, stort bröd igen. Efter går vi med Filiester och en lärare och sätter oss under ett Mango träd o pratar om vad vi ska tänkas göra. Vi kommer att få svårt med arbetsuppgifter förstår vi. De ska bygga en matsal men har inga pengar. Vi sänker vår ambitionsnivå och får veta att de inte har någon engelsklärare. Vi kommer att försöka ta hand om det. Börjar på måndag. Vi ska också försöka vara med i det praktiska arbetet på eftermiddagarna. Vi går en sväng och kikar på deras planteringar. Äter lite frukt och kollar lärarnas bostäder. De bor i små hus på området och har odlingar och lite höns och en ko.
Efter det knallar vi hem på vår skolväg genom plantagen och små lerhus ligger utkastade överallt. Vi passerar skolor och kommer sen ner i byn. Ca 3 km. Vi äter lunch och badar på eftermiddagen.






Kommentarer

  1. Intressant beskrivning av er första "arbetsdag". Fler kommer :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Tanzania